nieuws

Bodem van Lindenlaan in Wormerveer wordt gesaneerd

bouwbreed Premium

Gedeputeerde De Boer van Noord-Holland laat vandaag (maandag) officieel de sanering van de locatie Lindenlaan in Wormerveer beginnen. In de bodem komen cyanide, sulfaat, pak’s en aromaten voor.

De werken moeten een multifunctionele bodem opleveren. Tegelijkertijd vindt de sanering plaats van de locaties Bomenbuurt en Lindenlaan 2 tot en met 8. Dat gebeurt in het kader van de ontwikkeling van de Zaanse Vinex-locaties. De kosten belopen zo’n – 33 miljoen. Het werk begint met het slaan van een damwand rond het terrein van de voormalige Firma Noord-Holland in Wormerveer. Deze produceerde tussen 1900 en 1911 aan de Lindenlaan bloedloogzout uit afvalstoffen van gasfabrieken. Binnen de damwand wordt de grond afgegraven tot een diepte van 4,5 meter. Bij elkaar komt ruim 75.000 m3 grond vrij. Een zo groot mogelijk deel dient in reinigingsinstallaties terecht te komen. Het restant gaat naar de stortplaats Nauerna en de Noord-Oost Abtspolder in Rotterdam. In de komende jaren wordt door middel van onttrekking het middeldiepe- en diepe grondwater gereinigd. Voor de realisatie tekent de combinatie van de aannemersbedrijven NMB-Noord-West, Hollebeek en Vens en Seignette. De gemeente Zaanstad voert met ingenieursbureau Oranjewoud de directie. De oplevering moet in augustus 1995 plaats vinden.

Reageer op dit artikel