nieuws

Betonvloer met Deense mortel gerepareerd

bouwbreed Premium

Bij Hoechst te Weert is een industriele betonvloer gerepareerd met Deense mortel, Contop S105-2. Het oppervlak van een deel van de vloer was beschadigd, doordat bij de uitvoering destijds met een slechte kwaliteit beton was gewerkt. In plaats van dit deel te verwijderen en te vervangen, besloot men tot reparatie over te gaan.

Euro-floor BV te Eersel/Duizel heeft hiervoor gebruik gemaakt van de Deense mortel, die slechts ter plekke in een goed schone kuip met water gemengd hoeft te worden. Na het uitgieten over het beschadigde oppervlak wordt de mortel met een getande spachtel verdeeld en ontlucht. Na 4 uur is het oppervlak te belopen en na 24 uur te belasten (Volgens een test van Bouwcentrum Advies BV was de druksterkte te Weert na 24 uur 41,8 N/mm2). Contop S105-2 bestaat uit 60% kwartsiet van 0-2 mm, 27,6% portlandcement van het merk Aalborg OPC en 12,4% toevoegingen. De kubusdruksterkte is na 8 weken maar liefst 127 N/mm2.

Reageer op dit artikel