nieuws

Afblazen oost-west- baan kost Limburg veel werk

bouwbreed

Niet aanleggen van de oost-west baan op de luchthaven Maastricht als gevolg van een verbod op nachtvluchten gaat ten koste van duizenden directe en indirecte arbeidsplaatsen. Dat schrijven gedeputeerde staten van Limburg in een brandbrief aan de Tweede Kamer en de ministers van VROM en Verkeer en Waterstaat.

“Met ontsteltenis” en “gevoelens van onbegrip” hebben GS kennis genomen van het debat in de Tweede Kamer over de aanleg van de tweede baan. Het besluit om eerst wederom een principiele en inhoudelijke discussie te gaan voeren over het al dan niet toestaan van nachtvluchten op het vliegveld in Limburg heeft GS verbijsterd.

Zij verklaren de geschetste gang van zaken niet te ke en willen begrijpen. Volgens GS is ook de continuiteit van het openbaar bestuur in het geding: “Na een jarenlange discussie over aanleg van de oost-west baan en de uitbreiding van de luchthaven als een van de belangrijkste speerpunten voor de werkgelegenheid in Limburg, lijkt het nu alsof er plotseling sprake is van een geheel nieuw feit, namelijk nachtvluchten op de oost-west baan.”

Reageer op dit artikel