nieuws

Accu-boorschroevendraaier met negen draaikoppelinstellingen

bouwbreed

Festo Tooltechnic uit Delft introduceert een accu-boorschroevendraaier die zich onderscheidt door een bijzondere constructie. De motor is verticaal in de onderste greep geplaatst, terwijl de accu is geintegreerd in de greepbeugel die tegelijkertijd ook de vingers beschermt. Het versnellingsmechanisme en de aandrijving bevinden zich in het bovenste deel van de machine.

Door deze constructie ontstaan een aantal voordelen: de machine heeft een zeer korte lengte en is daardoor toepasbaar op moeilijk te bereiken plaatsen; er ontstaat een uitgebalanceerde gewichtsverdeling met een laag zwaartepunt terwijl het aandrukpunt in het verlengde van het apparaat ligt. Langer werken is daardoor minder vermoeiend.

De boorschroevendraaier is leverbaar met een 7,2 V accu-unit van 1,4 Ah of met een 9,6 V accu-unit van 1,7 Ah. Beide accublokken passen op hetzelfde huis. Degene die over beide accu-units beschikt kan, afhankelijk van de toepassing, kiezen voor een geringer gewicht of hogere prestaties.

De accu-boormachine heeft negen draaikoppelinstellingen voor het inschroeven in uiteenlopende materialen, een toerental electronic voor het veilig aanboren en inschroeven, een hoog- en laagtoerental, een rechts/ links-loop schakelaar, een direct remsysteem en een snelspanboorkop.

Extra aansluiting

Het bijbehorende oplaadapparaat MC 60 CDD heeft een extra aansluiting voor accu’s van de merken Bosch, Makita en AEG. De Festo accu-boorschroevendraaier wordt geleverd in een opberg- en transportkoffer inclusief oplaadapparaat, bitdepot en twee bits.

Dankzij de zeer korte lengte van de Festo accu-boorschroevendraaier is er meer werkruimte op moeilijk bereikbare plaatsen.

Reageer op dit artikel