nieuws

Tirre autolaadkranen-programma uitgebreid

bouwbreed

Importeur J. Ruizeveld BV uit ‘s-Gravendeel heeft zijn programma Tirre autolaadkranen aanmerkelijk uitgebreid. De nieuwe Euro-types van dit Duitse merk lopen in hefvermogens van 9 tot 30 ton/meter.

De kleinste nieuwe autolaadkraan is de Tirre Euro 81, een sterke kraan met een laag eigen gewicht. Dit gewicht ligt, afhankelijk van de uitvoering tussen de 1050 en 1220 kg. In het laatste geval is de kraan uitgerust met een drievoudige uitschuifcilinder. Bij maximale vlucht komt men tot een bereik van 8,7 meter. Dank zij de standaard gemonteerde voorgestuurde kleppen is deze autolaadkraan zeer bedrijfszeker.

Tirre 131-2

De autolaadkraan Tirre Euro 131-2 heeft een maximaal hefvermogen van 13,5 ton/meter. De standaard reikwijdte van de kraan is 8300 mm. Via een stabiele tandkransconstructie komt de kraan tot een zwenkbereik van 410 gr. C.. De Tirre 131-2 wordt aangesloten op een hydraulisch systeem met een opbrengst van 40 ltr/min. en een werkdruk van 240 bar. De cilinders zijn alle dubbelwerkend.

De kraan is uitgerust met twee hydraulische stempelpoten die zijdelings met de hand uitschuifbaar zijn. De Tuv gekeurde kraan is standaard uitgerust met een lastmomentbeveiliging.

De nieuwe Tirre Euro 301 is een autolaadkraan met vele mogelijkheden, waarbij deze kraan bij uitstek geschikt is bij het vervoer van bouwmaterialen en containers. Dank zij zijn viervoudige uitschuifcilinder heeft de kraan een bereik tot maximaal 2,86 meter. Daarnaast verschaft zijn dubbele kniehevelsysteem de kraan, op korte afstand, een grote hefcapaciteit.

Gestuurde kleppen

De gestuurde kleppen op hef-, knik- en uitschuifcilinders garanderen een betrouwbare werking van de autolaadkraan. De besturing van de enkelvoudige functies van de kraan kan zeer nauwkeurig plaats vinden door een gescheiden, drukafhankelijke olietoevoer. Door deze optimale oliestroomverdeling zijn bewegingen van 50 tot 60 mtr/min. per bedieningsfunctie mogelijk.

Door zijn LS-besturing waarbij de kraan zowel als lastkraan als grijperkraan ingezet kan worden bedragen de hefvermogens in de H1B3-klasse 30 ton/meter en in de H2B3-klasse 24 ton/meter.

Een speciale uitvoering van deze autolaadkraan is het type Euro 301L. Door een extra lange mastbasis en een speciale extra knik van het telescopische mastdeel kan door het grote bereik deze kraan goed worden zeer wel ingezet worden door staal- en houtconstructiebedrijven evenals dakdekbedrijven. Optioneel kan deze kraan worden uitgerust met een bedieningseenheid, met chauffeurstoel, zodat een beter zicht op het werk kan worden verkregen.

Optioneel is de autolaadkraan Tirre 301L voorzien van een bedieningseenheid met chauffeurstoel.

Een Ruizeveld driezijdige kipperinstallatie voorzien van een Tirre Euro 131-2 autolaadkraan met een maximaal hefvermogen van 13,5 ton/meter.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels