nieuws

Zestigtal Vlaamse bouwers alsnog voor de rechter

bouwbreed

Zestig bouwbedrijven in Vlaanderen die in zee waren gegaan met een koppelbazennet, moeten alsnog dit jaar voor de rechtbank te Hasselt in Belgisch-Limburg verschijnen. Vorig jaar november waren de zestig bouwbedrijven al eens voor dezelfde rechtbank verschenen, maar wegens een procedurefout gingen zij vrijuit.

De koppelbazen en zwartwerkers verging het destijds minder gunstig. Zij kregen zware straffen. De rechter in Hasselt oordeelde vorig jaar dat de vordering van het openbaar ministerie tegen de Vlaamse bouwbedrijven om voor de rechtbank te verschijnen niet door de beugel kon.

De openbare aanklager had de bouwbedrijven rechtstreeks gedagvaard. Dat was een procedurefout want de dagvaarding diende te gebeuren via de raadkamer van de rechtbank in Hasselt. De verdediging van de zestig Vlaamse bouwbedrijven buitte deze procedurefout handig uit en stuurde aan op verjaring. Door de zaak binnenkort te heropenen probeert de rechtbank dat nu te voorkomen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels