nieuws

Warmwater oogdouche

bouwbreed

Groeneveld Dordrecht BV, fabrikant van de Delta nooddouches, brengt in dit programma nu een verwarmd water oogdouche. Tot voor kort waren dit soort douches alleen verkrijgbaar in koudwater-uitvoering.

Het grote nadeel van een koudwater oogdouche is het zogenaamde ‘shock’-effect: door de koude straal water op de ogen heeft men de neiging het oog dicht te knijpen. Daarom heeft Groeneveld Dordrecht de nieuwe verwarmd water oogdouche ontwikkeld met een verwarmingseenheid die ook voor bestaande oogdouches kan worden gebruikt. De perlator, die standaard in alle oog- en gelaatsdouches aanwezig is, zorgt hierbij voor een zachte straal water. Door de aangename watertemperatuur is het gemakkelijker om gedurende de minimum aanbevolen tijd de ogen te spoelen. Zowel elektrotechnisch als constructief is de verwarmingseenheid beveiligd tegen het afgeven van te warm water.

Reageer op dit artikel