nieuws

Voorzetgevel geschikt voor vele materialen

bouwbreed

Gotz GmbH Metall- und Anlagenbau te Fellbach in Duitsland heeft een gevelsysteem ontwikkeld dat opgevuld kan worden met alle mogelijke materialen, zoals tegels, natuursteen, keramiek, glas of metalen panelen. Het systeem is licht en leent zich uitstekend als voorzetgevel bij renovatie, maar kan ook om esthetische redenen bij nieuwbouw toegepast worden. De maat van de in te vullen facetten is aan te passen aan de afmetingen van de vulpanelen. Achter de panelen is ruimte voor isolatiemateriaal en een ventilerende spouw.

Het ‘Gotz Facettenfassadensystem’ wordt geheel geprefabriceerd. Het hoeft op de bouwplaats nog slechts te worden gemonteerd. De details zijn zodanig, dat de gevel goed bestand is tegen weer en wind. Het is wel nodig advies in te winnen over de toepassing van materialen voor de vulpanelen. Er moet namelijk rekening gehouden worden met de eigenschappen van de gekozen vulmaterialen, om schade aan of vervuiling van de gevel te voorkomen. De fabrikant geeft hierover bij elk po afzonderlijk advies.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels