nieuws

Voorlichting Scholingsfonds Bouwbedrijf blijft nodig

bouwbreed Premium

Het merendeel van de 400 werknemers, die recentelijk de voorlichtingsavonden van het Scholingsfonds voor het Bouwbedrijf in Goes, Bunnik en Horst hebben bezocht, blijkt nog nooit een bijscholingscursus te hebben gevolgd. Sinds 1988 ke werknemers op grond van artikel 35b van de cao voor het bouwbedrijf aanspraak maken op twee dagen bijscholing in werktijd met behoud van loon.

Het Scholingsfonds, dat overigens wel heeft ke constateren dat het aantal uitbetaalde scholingsdagen aan bedrijven aan het toenemen is (tot 1 september vergoedde het fonds bijna 83.000 scholingsdagen tegen 80.000 over het hele jaar 1993), organiseert daarom door het hele land voorlichtingsbijeenkomsten. Op die avonden ke werknemers een persoonlijk scholingsadvies krijgen.

Op korte termijn volgen elders in het land identieke voorlichtingsbijeenkomsten, te beginnen op 4 oktober in Amersfoort, 10 oktober in Veldhoven, 17 oktober in Leeuwarden, 18 oktober in Heerenveen, 24 oktober in Blokker, 31 oktober in Doetinchem en 8 november in Nijmegen.

Werknemers in de bouw in deze plaatsen en directe omgeving ontvangen allen een persoonlijke uitnodiging. Werkgevers worden eveneens geinformeerd.

Reageer op dit artikel