nieuws

Verlaging onroerende zaakbelasting voor woningen in Sneek

bouwbreed

Woningbouwvereniging Sneek heeft van de gemeente Sneek een forse korting gekregen op de onroerende zaakbelasting van 63 woningen. De woningbouwvereniging had daarom gevraagd nadat was komen vast te staan dat de grond waarop de huizen zijn gebouwd vervuild is.

Sanering van de grond laat, zoals het zich nu laat aan zien, nog jaren op zich wachten.

De waarde van de woningen in het economisch verkeer is echter fors gedaald. De gemeente Sneek heeft de belasting nu vastgesteld op de helft van de waarde die de woningen zouden hebben zonder bodemvervuiling.

Het bedrag is bepaald op basis van ervaringen van andere gemeenten die met de gevolgen van bodemvervuiling zijn geconfronteerd.

De woningen in Sneek staan in vijf straten op het terrein van de voormalige gemeentelijke vuilstortplaats.

Reageer op dit artikel