nieuws

Utrecht maakt haast met autovrije binnenstad

bouwbreed

De Utrechtse wethouder Van der Steenhoven (verkeer en milieu) wil de plannen om auto’s te weren uit de Utrechtse binnenstad in een stroomversnelling brengen. “Er is de afgelopen tien jaar ontzettend veel over gepraat, zonder dat het tot uitvoering is gekomen. Nu is de tijd om de klus te klaren”, zei de GroenLinks-wethouder op een persconferentie.

Al in november moet de gemeenteraad een besluit nemen over een van de meest rigoureuze plannen: het permanent ‘doorknippen’ van de oost-westas door de stad, ter hoogte van de Lange Viestraat. Voor doorgaand verkeer wordt de binnenstad daardoor nagenoeg ontoegankelijk.

Van der Steenhoven wil verder dat de gemeenteraad nog deze winter een besluit neemt over de bouw van twee nieuwe parkeergarages, die vooral dienen als compensatie voor het opheffen van 900 parkeerplaatsen in de binnenstad.

Reageer op dit artikel