nieuws

TU gaat de boer op met bouwkunde-database

bouwbreed

De database Absis waarmee de bibliotheek van de TU Delft in 1989 is gestart, is nu ook voor belangstellenden buiten de universiteit beschikbaar.

In de database zijn gegevens opgenomen van artikelen over Nederlandse en Belgische architectuur, bouwkunde, stedebouwkunde en landschapskunde.Het gaat daarbij om al dan niet gerealiseerde poen van Nederlandse en Belgische architecten in binnen- en buitenland en projecten van overige ontwerpers in Nederland en Belgie.

Sinds de start vijf jaar geleden zijn de gegevens van zo’n 11.000 artikelen opgenomen, alle afkomstig uit een van de 300 binnen- en buitenlandse tijdschriften die in het bezit zijn van de bibliotheek van de universiteit. Ieder jaar worden hier ruim 2000 nieuwe artikelen aan toegevoegd. Artikelen uit Cobouw worden niet in het bestand opgenomen, omdat dagbladen door de bibliotheek niet worden gearchiveerd.

De database biedt diverse zoekmogelijkheden. Als ingang kan behalve de titel, de bron, podatum en auteurs- en ontwerpersnaam een groot aantal trefwoorden worden gebruikt. Van de artikelen waarnaar wordt verwezen kan de bibliotheek van de TU een kopie leveren. Daartoe is in het programma een bestelformulier opgenomen.

Het basisbestand van Absis kost – 750; een abonnement, waarvoor vier maal per jaar een diskette met een update wordt geleverd, kost – 500. Absis is voorlopig alleen verkrijgbaar in een Dos-versie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels