nieuws

Symposium over milieubewust bouwen

bouwbreed

‘Milieubewust bouwen. Spanning tussen wens en werkelijkheid’. Zo heet het symposium dat op 23 en 24 september plaatsvindt in de stad Groningen. Duurzaam bouwen is haalbaar. Toch worden jaarlijks nog vele huizen en kantoren opgeleverd die het milieu onnodig zwaar belasten. De Rijksuniversiteit Groningen wil hier door het organiseren van het symposium nader op in gaan. Rekening houden met het milieu vereist goede ontwerpcapaciteiten en de wil om serieus over nieuwe opties na te denken.

Vrijdagavond 23 september laat hoogleraar milieutechnische werken en bouwkundig ingenieur J. Berends daarom zien welke mogelijkheden er zijn maar ook waarom ze lang niet altijd volledig worden benut. Vervolgens gaat ir. L. de Wit van de stichting Natuur en Milieu nader in op de rol die duurzaam bouwen inneemt in het nationaal milieubeleid.

Zaterdag geven wethouder W. Smink en architect J. Giezen een toelichting op het ecologisch wonen-po ‘Drielanden’ in de stad Groningen. Het vervolg vindt plaats in de PR-zaal van de Gasunie, waar de bouw van het nieuwe kantoor van de Gasunie voor het voetlicht wordt gebracht door de architect A. Alberts.

Reageer op dit artikel