nieuws

Strengere controle op Israelische bouwplaatsen

bouwbreed

De Israelische justitie heeft aangekondigd dat aannemers die illegalen uit Gaza in dienst hebben enorme hoge boetes zullen krijgen en dat er elke dag, door het hele land, controles op bouwplaatsen zullen plaatsvinden. Dit na de zevende moord dit jaar op een bouwplaats.

Ditmaal werden twee jonge liftmonteurs de keel doorgesneden. Ze werkten aan een flatgebouw in de plaats Ramle, even ten zuiden van Tel-Aviv. De daders, Hamas-leden, vluchtte naar het autonome gebied van Gaza.

Sinds de laatste moorden op een bouwplaats in maart jl. werken nog slechts een kleine 50.000 Palestijnen (legaal) uit Gaza (70.000 minder dan voor de aanslagen) op bouwplaatsen in Israel. Sinds die tijd zijn een kleine 10.000 bouwvakkers uit Roemenie en Thailand naar Israel gehaald. Toch blijven een groot deel van de aannemers grote aantallen illegalen (men schat meer dan 8000) arbeiders uit Gaza, die niet door de strenge veiligheidscontroles van politie en leger zijn gekomen, gebruiken als goedkope arbeidskrachten.

De laatste moorden in Ramle werden gepleegd door drie van deze illegalen.

Reageer op dit artikel