nieuws

Stellen randbekisting makkelijk met anker

bouwbreed

Jonkers Houtverbindingen BV te Urk brengt een anker op de markt, waarmee het makkelijk is om een randbekisting te plaatsen. Het anker wordt op de bouwmuur gespijkerd of met pluggen bevestigd. De in het anker geplaatste bekistingsplank (standaard 32 bij 202 mm) wordt in het anker vastgezet. De bovenzijde wordt aan de wapening bevestigd en gesteld met een vlechtdraad. Het anker is ontwikkeld voor gebruik bij breedplaatvloeren, maar het kan ook bij combinatie- of andere vloeren worden toegepast. Na het aanstorten van de vloer wordt het anker door enige malen heen en weer wrikken afgebroken.

Volgens Jonkers biedt het gebruik van dit anker een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele werkwijze. Het levert besparingen op op arbeid, materiaal en afval. Klossen en klampen zijn immers overbodig. Bovendien is het veilig in het bekistingsanker veilig in het gebruik. De bekisting ziet er bovendien strakker uit. Het randbekistingsanker is 30 mm breed. Afhankelijk van de vloerdikte is het leverbaar in de hoogtematen 0, 12, 22 en 32 mm. De ankers worden h.o.h. 700 a 800 mm bevestigd. Er is octrooi op het anker aangevraagd.

Doorsnede van een bouwmuur met het anker van Jonkers, kistplank en breedplaatvloer.

Reageer op dit artikel