nieuws

Stein past plan aan voor bouw van 500 woningen in natuurgebied

bouwbreed

De gemeente Stein wil in 1995 beginnen met de bouw van 500 woningen in het omstreden plan Elserveld/’t Meldert in Elsloo. Jarenlang werd de woningbouw in dit natuurgebied tegengehouden.

Met name de Stichting Behoud Landschap ’t Meldert was fel tegen de bouwplannen omdat er te weinig rekening was gehouden met het behoud van een brede groenstrook die door het gebied loopt. Nu Stein het plan aangepast heeft – de eerste woningen zijn verder van de groenstrook gepland dan aanvankelijk – lijkt de bouw van deze nieuwe wijk, met toplocaties op de Scharberg, van start te ke gaan.

Het ruimtelijke plan, dat opgesteld is door het Stedebouwkundig Bureau Ir. Van Ekert uit Bakel, geeft zeventien ha uitgeefbare bouwkavels aan.

In de grond van de nieuwbouwwijk bevindt zich een deel van het leidingnet van DSM waarvoor extra beveiligingsmaatregelen worden getroffen. Op het maaiveld wordt de leidingstraat gemarkeerd door groenaanplant.

De totale investering wordt begroot op – 25 miljoen. Stein wil het bouwplan dat in 2008 voltooid moet zijn zelf trekken, dit met inachtname van de belangen van de poontwikkelaars Grouwels Daelmans Maastricht en Stienstra Heerlen.

De gemeenteraad van Stein beslist begin oktober over het plan.

Reageer op dit artikel