nieuws

Startsein voor bouw Haagse megabioscoop

bouwbreed

In de Haagse binnenstad is gisteren het startsein gegeven voor de bouw van de megabioscoop Tuschinski Den Haag. Achter de oude voorbouw van de Cineac aan het Buitenhof zullen zes zalen verrijzen met ongeveer 1700 stoelen. Het werk wordt naar een ontwerp van het Bloemendaalse Architektenbureau G.J. van Delft BV uitgevoerd door Bam Den Haag-vestiging Bam Bredero Bouw BV. Naar verwachting zal het complex najaar 1995 de deuren openen. De kosten belopen – 14 miljoen.

Opdrachtgever MGM Cinema’s is in Den Haag tevens bezig met de ontwikkeling van een megabioscoop met negen zalen en 2600 stoelen op het Spui, de huidige locatie van het Asta theater. Na voltooiing van Tuschinski zal hiermee worden begonnen.

In navolging van Groningen zal binnenkort ook in Rotterdam begonnen worden met de bouw van een megabioscoop. Eind deze maand gaan de deuren van een dergelijk complex in Maastricht open.

Reageer op dit artikel