nieuws

Sittard gunt werk niet aan laagste inschrijver

bouwbreed

Het gemeentebestuur van Sittard gunt de reconstructie en vernieuwing van rioleringen in het kerkdorp Munstergeleen niet aan de laagste inschrijver Aannemersbedrijf Pennings uit Nuland. Bij de openbare aanbesteding offreerde het bedrijf – 950.000 voor het karwei. Ook nummer twee, Eurorood Hasselt ( – 975.000), komt niet in aanmerking. Beide bedrijven zouden ‘familie’ van elkaar zijn.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Sittard is het college van B en W van mening dat Pennings de klus niet aankan. De Brabantse aannemer voldoet namelijk niet aan de eis van een omzet van twee miljoen gulden op jaarbasis. Voor het werk komt nu nummer drie, Wegenbouwbedrijf Lieben uit Maastricht, in beeld. Dat bedrijf offreerde – 1.044.000. Het werk is nog niet gegund.

Directeur Anton Pennings zegt geen verweer te voeren tegen de visie van de gemeente. “Het is wel een vreemde zaak. We ke het werk best aan. De gemeente gaat nu praten met Lieben, een vaste huisaannemer van de gemeente. Het bedrijf dat een ton meer vraagt dan wij”, aldus Pennings.

Volgens de directeur heeft hij een correcte begroting overgelegd met een normaal winstbedrag. Ondanks deze tegenvaller is Pennings van plan om in Limburg te blijven inschrijven op werken die openbaar aanbesteed worden.

Reageer op dit artikel