nieuws

Schaffer kniklader 860 met grotere loshoogte

bouwbreed

Importeur C.W. Berkhof uit Renswoude brengt nu een kniklader van het Duitse merk Schaffer op de Nederlandse markt die een 40 cm hogere loshoogte brengt dan de standaardmachine 860.

Standaard is wiellader uitgerust met een watergekoelde zes-cilinder dieselmotor van het merk Kubota. Deze motor levert een vermogen van 42 kW bij 2600 omw/min. De vierwiel-aandrijving is hydrostatisch en in combinatie met een twee-versnellingsbak komt de machine tot rijsnelheden van 0 – 9 of 0 – 20 km/uur zowel voor- als achterwaarts. Standaard staat de machine op een bandenmaat van 4 x 12,5 – 18 en met zijn hydraulische knikbesturing komt hij tot een draaistraal, gemeten aan de binnenzijde, van 2000 mm. Het ledige gewicht van de machine bedraagt 3700 kg, terwijl de opbreekkracht, effectief 3500 kg bedraagt. De loshoogte van de standaard 860 wiellader is 3200 mm.

Verhoogd

Door het chassis op het punt waar het laadframe via zijn laadarmen scharniert te verhogen met 200 mm kan bij de speciale uitvoering de loshoogte 400 mm hoger gebracht worden. Het oude pengat heeft men gehandhaafd zodat, zij het met aangepast laadframe, de kniklader in zijn oorspronkelijke 860-uitvoering gebracht kan worden. Door het vergroten van de loshoogte, waarmee de 860 in deze klasse een hoge score behaalt, ke moeiteloos de veelal met hogere laadborden uitgeruste containers worden beladen.

Door het bevestigingspunt van de laadarmen 20 cm te verhogen heeft de speciale uitvoering van de Schaffer 860 kniklader een loshoogte die 40 cm hoger ligt dan die bij de standaardmachine.

Reageer op dit artikel