nieuws

Rotterdam akkoord met grenswijziging

bouwbreed

De Rotterdamse gemeenteraad is unaniem akkoord gegaan met het voorstel tot grenswijziging voor de realisatie van de Vinex-locatie Achtkamp. Met de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel werd overeenstemming bereikt over de overdracht van een gebied van circa 71ha.

Achtkamp, een gebied tussen Rotterdam-Zevenkamp, Capelle aan den IJssel, de bebouwing van Nieuwerkerk aan den IJssel en de Ringvaart, is bestemd voor de bouw van 5000 woningen. Een deel bevindt zich op het huidige grondgebied van Zevenhuizen. Met deze gemeente zijn momenteel onderhandelingen gaande.

In het convenant is onder ander opgenomen dat Rotterdam een miljoen gulden bijdraagt aan de aanpassingen aan de infrastructuur. Aanstaande dinsdag komt de grenscorrectie in de gemeenteraad van Nieuwerkerk aan de IJssel aan de orde.

Reageer op dit artikel