nieuws

Provinciale staten Noord-Brabant boos op optreden SP

bouwbreed

Alle fracties in provinciale staten van Noord-Brabant zijn gevallen over het optreden van fractievoorzitter Roovers van de SP. Dat gebeurde tijdens een vergadering van de commissie coordinatie over het aanbestedingsbeleid van de provincie.

Roovers wilde de kwestie van de aanbesteding van een dijkverzwaringspo in de Aakvlaai diepgaand aan de orde stellen. De perikelen rond dat po hebben afgelopen zomer uiteindelijk geleid tot het aftreden van CDA-gedeputeerde D. Sonneveld. De andere fracties vonden het echter niet nodig die kwestie nu opnieuw op te rakelen. Voor de SP was dat reden om te veronderstellen dat daarmee de zaak in doofpot wordt gestopt. De suggestie van Roovers dat uit dossiers met betrekking tot aanbestedingen wellicht omstreden brieven zijn verdwenen voordat hij ze mocht inzien, schoot bij de overige fracties in het verkeerde keelgat.

Reageer op dit artikel