nieuws

Plannen voor aanpak stationsgebied Rijswijk

bouwbreed

Het ontwerp van poontwikkelaar IBC-Vastgoed voor de bebouwing van het openbaar vervoerknooppunt te Rijswijk (ZH), is gisteren gepresenteerd. Het knooppunt wordt gebouwd op het tunneldak van het verdiept aangelegde spoorwegtrace.

Het bouwplan bestaat uit een ondergrondse parkeergarage, 88 woningen en winkelruimten; aan de zuidkant komen kantoren, winkels, een toegang tot het NS Station en een hotel.

Het plan wordt in twee fasen afgewerkt. De architecten D.A. Roosenburg en M.A.J. Kampman ontwierpen het gebouw, zij zijn respectievelijk werkzaam bij architectenbureau LIAG en architectenbureau Trema.

Het ontwerp voldoet aan verschillende eisen die de gemeente Rijswijk vooraf stelde. Zo sluit het goed aan bij de woningen in de omgeving als bij de bedrijven, in de Plaspoelpolder. Verder was het een eis dat op het tunneldak een park werd aangelegd en dat ondergronds parkeren voor de bewoners van het woongebouw mogelijk was.

Voordat het ontwerp in de raadscommissie voor Ruimtelijke Ordening wordt besproken, wordt tijdens een informatie avond de mening gevraagd van omwonenden. De commissie behandelt het ontwerp op 4 oktober.

De bebouwingsplannen voor de stationslocatie te Rijswijk (ZH) werden gisteren gepresenteerd.

foto PR

Reageer op dit artikel