nieuws

Overheden dringen aan op snelle aanleg Hanzelijn

bouwbreed Premium

De provincies Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drenthe en Groningen en een aantal gemeenten hebben bij minister Jorritsma aangedrongen op een voortvarende aanpak van de Hanzespoorlijn (Lelystad-Zwolle). Zij zeggen er in een brief aan de minister vanuit te gaan dat met de aanleg van de lijn nog voor 2000 wordt begonnen.

De overheden reageren met de brief op een ‘scenario-studie’ van de Nederlandse Spoorwegen waaruit kan worden opgemaakt dat de aanleg van de Hanzelijn een minder hoge prioriteit zou ke krijgen. De ondertekenaars zijn van mening dat de louter bedrijfsmatige aanpak van de NS onvoldoende reden zijn tot aanpassing van het in een eerder stadium ingenomen standpunt inzake de aanleg van de lijn.

Reageer op dit artikel