nieuws

Noodverlichting voldoet aan Europese normen

bouwbreed

Blessing Electronics BV uit Breda heeft een nieuwe serie noodverlichtingsarmaturen geintroduceerd met de naam Select. Bij de ontwikkeling van de nieuwe armaturen heeft Blessing speciale aandacht geschonken aan de lichtopbrengst. Niet alleen door deze zo hoog mogelijk te maken, maar ook door het licht op de goede plek te laten vallen. De klassieke kap van het armatuur werd vervangen door een Fresnel-lens met prisma’s die het licht naar de juiste plaats sturen. Daardoor kan op vluchtwegen met minder armaturen hetzelfde resultaat worden verkregen.

De lichttechniek in het armatuur is berekend op de nieuwe Europese normen: in grote ruimten moet als anti-paniekverlichting tenminste 0,5 lux aanwezig zijn, op de vluchtweg moet de lichtsterkte ten minste 1 lux bedragen; op kritische punten geldt een grenswaarde van 5 lux en op werkplekken met een verhoogd risico 15 lux. Bovendien is met het armatuur voldaan aan de eisen om verblinding te beperken.

De Select is ook verkrijgbaar in een AT (automatische test) versie, waarbij de controle op de juiste werking op vaste tijdstippen automatisch geschiedt. Daarbij geven een groene en rode led aan of er fouten in het armatuur zijn geconstateerd.

Behalve als noodverlichting zijn de armaturen ook verkrijgbaar met pictogrammen volgens de nieuwste internationale normen.

Het Select-noodverlichtingsarmatuur

Reageer op dit artikel