nieuws

Nettowinst Econosto komt lager uit

bouwbreed Premium

De nettowinst van de technische handelsonderneming Econosto is in de eerste helft van het jaar gedaald van fl. 2,8 miljoen tot fl. 1,6 miljoen. De omzet kwam met fl. 150 miljoen iets lager uit, terwijl het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening voor belasting verminderde van fl. 4,1 miljoen tot fl. 2,6 miljoen.

De achterstand die het bedrijf in het eerste kwartaal in de omzet opliep, werd in de daarop volgende drie maanden niet geheel ingelopen. Daardoor bleef ook de nettowinst over het halfjaar achter. De omzetvermindering trad vooral op in de handel in appendages (afsluiters en meet- en regelapparatuur). Met verwarming en met hydraulische onderdelen en systemen ging het beter. Voor het hele jaar verwacht Econosto groei van omzet en nettowinst.

Wel houdt de onderneming rekening met een enigszins tegenvallende uitvoer van hoog-rendementsketels voor centrale verwarming. Al met al zal de nettowinst hoger worden dan de fl. 3,6 miljoen van vorig jaar maar zal het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening na belasting lager uitvallen dan dat van fl. 5,8 miljoen van 1993.

Reageer op dit artikel