nieuws

Natuurmonumenten klaagt over vuilstort

bouwbreed Premium

Natuurmonumenten heeft steeds meer last van vuilstort op haar terreinen. Dat schrijft de vereniging in haar maandblad. Opzichters uit het hele land maken in toenemende mate melding van dumpingen.

Vooral bedrijven maken zich schuldig aan illegaal storten. Volgens milieucoordinator Jaap Beets gaat het om puin, bouwafval, chemische rommel, asbest en autobanden. Particulieren ke hun afval in het algemeen gratis kwijt bij gemeentewerven of chemokarren. Maar bedrijven moeten betalen als ze chemisch afval aanbieden. Storten op gemakkelijk toegankelijke en verlaten natuurterreinen blijkt een goedkoop alternatief te zijn, ondervindt Natuurmonumenten. Een streng handhavingsbeleid is dan ook nodig, meent Beets. “De daders pakken en flink laten betalen.”

Reageer op dit artikel