nieuws

N37 wordt van Hoogeveen tot Duitse grens autosnelweg

bouwbreed

Rijkswaterstaat wil de N37 bij Hoogeveen richting Duitse grens over een lengte van 40 km verdubbelen tot autosnelweg. Ook een aansluitend deel van de N34 wordt opgewaardeerd tot autoweg over een lengte van 5 km vanaf Emmen-Zuid. Bij de kruising van de twee wegen bij Holsloot komt een viaduct.

Het po, waarvan de kosten – 210 tot – 220 miljoen belopen, gaat volgend jaar april van start en zal naar verwachting in 2005 worden afgerond.

Reef Bouw BV uit Oldenzaal is in opdracht van Rijkswaterstaat directie Noord-Nederland begonnen met de voorbereidingen om de kruising van N37 en N34 ten oosten van Holsloot ongelijkvloers te maken. Het viaduct wordt meteen geschikt gemaakt voor een autosnelweg, aldus poleider L. van der Hoff. Rijkswaterstaat hoopt dit jaar ook al te beginnen met de bouw van een viaduct met fietstunnel bij Hoogeveen.

Reageer op dit artikel