nieuws

Mulder Boskoop in rood door problemen bij betoninstallaties

bouwbreed

De opleving van de bouwnijverheid gaat voorbij aan Mulder Boskoop. De producent van truckmixers, betoninstallaties en silo’s blijft verlies lijden. Over de eerste zes maanden van dit jaar toont men een negatief resultaat van f. 134.000 ( f. 102.600 winst eerste helft 1993). De omzet was f. 10,8 miljoen ( f. 9,2 miljoen). Vorig jaar werd bij een totale omzet van f. 18,805 miljoen een verlies geleden van f. 696.800.

De vestiging in Boskoop, die zich bezighoudt met het fabriceren van truckmixers en betoninstallaties is dermate verliesgevend dat het de positieve resultaten van de andere onderdelen naar beneden trekt. Ondanks dat er ten opzichte van 1993 verbeteringen zijn opgetreden, zullen verdere maatregelen noodzakelijk zijn om weer snel uit de rode cijfers te komen. De markt voor goede betonmixers blijft de komende jaren te klein. De eigenaren denken daarom aan het verbreden van de activiteiten in Boskoop. Volgens het bedrijf is de bouwnijverheid als gevolg van de recessie overgestapt op goedkopere produkten uit Italie en Spanje. Het bedrijf is niet in staat een prognose voor geheel 1994 te geven.

Reageer op dit artikel