nieuws

MKB komt er in het regeerakkoord bekaaid af

bouwbreed Premium

Het midden- en kleinbedrijf (mkb) is volgend jaar goed voor ruim 50.000 nieuwe banen, vooral door toename van deeltijdarbeid. Het mkb neemt daarmee 60 procent van de banengroei in ons land voor zijn rekening.

Dat schrijft het Economisch Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (EIM) in de Economische Verkenning Midden- en Kleinbedrijf.

Volgens het EIM betekent het regeerakkoord geen verbetering van de winstgevendheid voor het mkb, maar wel voor het grootbedrijf. In het regeerakkoord werd het midden- en kleinbedrijf omschreven als de ‘banenmotor’ van onze economie.

Het EIM vindt echter dat het mkb er bekaaid van afkomt in het beleid. De dalende koopkracht leidt tot een verminderde afzet van consumptiegoederen. De loonmatiging speelt daarentegen wel de exporterende bedrijven, meestal grote ondernemingen, in de kaart.

Reageer op dit artikel