nieuws

Mijlpaal NS Schiphollijn

bouwbreed Premium

De sporen van het zuidelijk deel van de Schiphollijn (Leiden-Schiphol) nabij Hoofddorp waren afgelopen weekend grotendeels buiten gebruik om een nieuw betonnen viaductdeel naar de definitieve positie te schuiven. Daartoe werd onder andere een mammoet-kraan met 300 ton draagvermogen ingezet. Het in te schuiven middelste dek is het eerste onderdeel van de in totaal drie viaductdelen die uiteindelijk de onderdoorgang ‘Beukenhorst-Oost’ zullen vormen. Het viaduct vormt een onderdeel van de aanleg van de Schiphollijn. Door spoorverdubbeling wordt het mogelijk dat in de toekomst ter hoogte van station Hoofddorp sneltreinen de langzamere stoptreinen ke passeren.

De totale kosten van de onderdoorgang bedragen ongeveer – 6 miljoen.

Reageer op dit artikel