nieuws

Metaalsector zit duidelijk in de lift

bouwbreed Premium

De orderposities en de bedrijfsresultaten in het midden- en kleinbedrijf in de metaal zijn in het tweede kwartaal van dit jaar aanzienlijk verbeterd. Hoewel de prijzen nog wel onder druk staan, blijkt het herstel nu flink door te zetten in onder meer de constructie, de machinebouw en de elektronica.

Dit blijkt uit de laatste conjunctuurenquete van de Metaalunie, de organisatie van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in de metaal, waarbij 8000 bedrijven zijn aangesloten. Ruim 30 procent van de bedrijven geeft aan dat de orderpositie is verbeterd. Ten opzichte van het eerste kwartaal is het aantal werknemers weer gestegen. De exportposities zijn in het algemeen niet slecht. De verwachtingen voor het derde kwartaal zijn in vrijwel alle sectoren optimistisch.

Reageer op dit artikel