nieuws

Meer woningen voor Nunspeet

bouwbreed Premium

De gemeente Nunspeet mag de komende drie jaren 300 woningen bouwen, 165 meer dan het eerder aan woningbouw-contingenten van de provincie Gelderland had toegewezen gekregen. Daarmee erkent het provinciaal bestuur expliciet bij de berekening een fout te hebben gemaakt. Het had Nunspeet ten onrechte tweemaal een strafkorting opgelegd.

De strafkorting werd opgelegd omdat de gemeente in de jaren 1990 tot en met 1992 een vertrekoverschot van 600 mensen zou hebben gehad. In werkelijkheid beliep het vertrekoverschot slechts 115 mensen. De 485 werden evenwel bij de berekening van de Nunspeetse woningbehoefte als strafkorting opgevoerd. Tweemaal zelfs. Hierdoor kreeg de gemeente slechts voor 135 woningen aan contingent toegewezen, veel te weinig om aan de lokale behoefte te voldoen. Met dit gegeven is Nunspeet de provinciale berekening te lijf gegaan met als resultaat, dat het 165 contingenten meer toegewezen heeft gekregen.

Gunstig resultaat

Ook voor de volgende jaren heeft de herberekening een gunstig resultaat. Aanvankelijk mocht de gemeente slechts 207 woningen bouwen in de periode 1998 tot en met 2002. Dit zijn er nu 227 geworden, 20 meer dus. Voor de vier jaren erna levert de herberekening extra 13 woningen op.

Reageer op dit artikel