nieuws

Limburgse Urmond opent modernste Carpoolplein

bouwbreed

Deze week werd in het Limburgse Urmond het modernste carpoolplein van Nederland geopend. Het plein biedt ruimte aan 44 parkeerplaatsen, een zelfreinigend toilet, een overdekte wachtplaats, een tafel met twee banken, een fietsenstalling met diefbestendige klemmen, een klok en telefoon.

Het terrein ligt in de directe nabijheid van de A2. Dit jaar worden nog twee van dit soort pleinen aangelegd: een in Maasbracht en een in Valkenburg. In 1995 overweegt de provincie pleinen aan te leggen bij de kruising Middenpeelweg A76 en de grensovergangen in Bocholtz en Venlo.

Om het carpoolen te bevorderen kregen vier bedrijven een carpoolauto op proef voor twee weken. Hierna zijn andere bedrijven aan de beurt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels