nieuws

Licht vervuilde grond in geluids- wal bij Ede

bouwbreed

Langs de woonwijk Rietkampen laat de gemeente Ede binnenkort een geluidswal aanleggen waarbij gebruik wordt gemaakt van licht vervuilde grond. In totaal zal 53.000 ton van dit licht verontreinigde zand in de wal worden verwerkt. Het geheel gaat gelden als stortplaats voor licht verontreinigde grond (LVG) waarvoor aan de inrichting door de provincie Gelderland bijzondere eisen worden gesteld.

Zo moet onder zowel als boven de stortplaats een waterdoorlatend doek worden aangebracht. Hierdoor komen de aanlegkosten uit op bijna anderhalf miljoen gulden die echter worden terugverdiend door de heffing van – 27,50 per ton LVG bij de aanbieders. Voor de aanleg van de geluidswal moet een aparte weg worden aangelegd die in de toekomst gaat dienen als verbinding tussen het industrieterrein Heestereng en het toekomstige bedrijvenpark De Vallei.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels