nieuws

Lescom bestuurt WKK-installatie op afstand

bouwbreed

Lang Energy Systems heeft een afstandsbedieningssysteem voor warmte/kracht installaties op de markt gebracht. Met dit Lescom-systeem zijn WKK-installaties te bewaken, te besturen en te regelen. Het regelt niet alleen processen en slaat meet en schakelgegevens in zijn geheugen op, het systeem meldt ook storingen.

Het computersysteem is beveiligd met een wachtwoord. Een pc op de hoofdpost geeft een duidelijk beeld van de toestand waarin de installatie zich bevindt. Temperatuursveranderingen in de diverse circuits, schakeltijden en -systemen worden doorlopend op het beeldscherm weergegeven.

De gegevens van de WKK-installatie voor het Lescom-systeem van Lang Energy Systems BV te Apeldoorn, worden door de pc via het openbare telefoonnet betrokken. Via de pc valt voorts indien gewenst,in de werking van de installatie in te grijpen. De besturing via de pc van de warmte/kracht-installatie kan plaatsvinden met behulp van stooklijnkarakteristieken of met behulp van schakelklokken en dergelijke. Aan het systeem zijn allerhande bijzondere voorzieningen te koppelen, zoals printers of elektronische postbussen voor het oppiepen van storingsmonteurs.

Reageer op dit artikel