nieuws

Interbeton vangt bot in Jemen

bouwbreed

Interbeton heeft van het huidige landsbestuur van Jemen vernomen dat de bouw van een graanoverslag tot nader order wordt uitgesteld.

Het po vertegenwoordigde een waarde van om en nabij – 36 miljoen. Interbeton diende evenals onder andere het Britse Kier International een offerte in.

Het po bestond uit de verbouw van een aanlegsteiger, de constructie van graansilo’s met een capaciteit van 30.000 ton, een overslaginrichting en een verpakkingsruimte. Als adviseurs traden het Nederlandse GEM Consultants en het Jordaanse Consulting Engineering Centre op. Pas wanneer het land weer een zekere mate van stabiliteit heeft zal het po opnieuw worden aanbesteed.

Het Nederlandse Thomassen dat in samenwerking met de Japanse Sumitomo Corporation naar de bouw van een elektriciteitscentrale in Sanaa dingt is gevraagd eind dit jaar opnieuw een offerte in te dienen.

Het Britse John Brown Engineering was met zo’n – 88 miljoen aanvankelijk de laagste inschrijver.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels