nieuws

Insulfrax- vezels bestand tegen hoge temperaturen

bouwbreed

Insulfrax is een nieuwe calcium-magnesium-silica-vezel, die veel mogelijkheden van toepassing biedt bij brandwerende produkten.

Qua brandwerende eigenschappen doet de vezel sterk aan die van asbest denken. De vezel wordt gefabriceerd door The Carborundum Company. Hij is bestand tegen branden met hoge temperaturen zoals die vrijkomen bij benzinebranden en dergelijke. De maximale werktemperatuur bedraagt 1000 gr. C. Het materiaal heeft ook goede geluidsabsorberende eigenschappen. Het is goed te gebruiken voor het beveiligen van bouwelementen en platforms op zee en dergelijke. Verder is de vezel in plaatvorm toe te passen in brandwerende deuren en wanden. De vezel in tot plaat of deken verwerkte vorm bevat geen organische bindmiddelen.

De vezel is tevens te verwerken in brandwerende kleding en -bekleding van zuilen en balken en dergelijke. Ook in koppelingen en aanverwante produkten is het als brandveilig materiaal toe te passen. Het materiaal is eveneens te gebruiken als dichtingsvezels voor pakkingen en verwarmingsketelafdichtingen.

De lichtblauw-witte vezels met een gemiddelde diameter van 3 micron zijn door Insulfon BV te Steenbergen te leveren in balen van 20 kg voor gebruik als losse vulling of als grondstof voor natte verwerking.

Insulfrax is tevens te leveren in de vorm van naaldviltdeken met dichtheden van 64,96 kg/m3 en 128 kg/m3 en in vijf dikten tussen de 12,7 en 50,8 mm. De lengte van de dunste rol is 14,64 meter en van de dikste 3,66 meter. Als plaat is het materiaal te leveren in dikten van 3-50 mm en in dunne vellen van 0,5-8,0 mm.

Reageer op dit artikel