nieuws

Inschrijving van hypotheekakten wordt goedkoper

bouwbreed Premium

Het Kadaster wil de tarieven volgend jaar met 15 tot 25 procent verlagen. De inschrijving van hypotheekakten wordt een kwart goedkoper. De inschrijving van koopakten gaat 15 procent minder kosten, mits het perceel niet hoeft te worden gemeten. Het tarief voor het opmeten van een perceel wordt kostendekkend gemaakt. Dat heeft het Kadaster bekendgemaakt.

Het Kadaster is begin dit jaar verzelfstandigd en is nu zelf verantwoordelijk voor het financiele beleid. Het bedrijf moet kostendekkend werken en heeft geen winstoogmerk. De omzet op jaarbasis is ongeveer – 500 miljoen De tariefsverlaging is volgens de dienst mogelijk door een vier jaar geleden ingezette reorganisatie. Het Kadaster werkt thans bedrijfsmatiger. Ook is de doelmatigheid vergroot. Dit komt nu ten goede aan de klanten, aldus het Kadaster.

Het tarievenvoorstel moet nog worden goedgekeurd door het kabinet.

Reageer op dit artikel