nieuws

Hong Kong grootste financier van Vietnam

bouwbreed Premium

In de eerste helft van dit jaar ontwikkelde Hong Kong zich tot de grootste investeerder in Vietnam. De middelen hadden onder meer betrekking op de bouw van hotels en ander vastgoed. De Britse kroonkolonie verdreef daarmee Taiwan van de eerste plaats op de lijst van grote investeerders.

Hong Kong besteedde in de eerste zes maanden van 1994 ruim – 728 miljoen in Vietnam. Bij elkaar nemen de investeerders deel aan 204 gezamenlijke bedrijven met een totale investering van om en nabij – 3,48 miljard. Taiwan investeert – 3,42 miljard in 152 poen. De Vietnamese regering bevordert de buitenlandse investeringen door ruimere fiscale voordelen aan te bieden. Voor het eerst verstrekt het landsbestuur buitenlanders het recht woning en voor eigen gebruik te kopen. Nadien kan men dit eigendom doorverkopen.

De Vietnamese cementproduktie trekt eveneens grote buitenlandse aandacht. Eerder dit jaar nam de Zwitserse Holderbank Financiere Glaris met Ha Tien Cement deel in Morning Star Cement. Het gezamenlijke bedrijf vertegenwoordigt een waarde van zo’n – 466 miljoen. Vietnam reserveert intussen ongeveer – 3,6 miljard voor de aanpak van het vliegveld van Ho Chi Min Stad. Rond 2000 moet deze internationale luchthaven ruim 8 miljoen reizigers verwerken. De regering in Hanoi reserveert verder zo’n – 17 miljard voor de verbetering van onder meer de infrastructuur.

Reageer op dit artikel