nieuws

‘Haagse corporatie chanteert huurders die actie voeren’

bouwbreed Premium

De stichting Woningbedrijf Den Haag pleegt chantage door van bewoners te eisen dat ze stoppen met actievoeren tegen de sloop van hun woningen. Doen ze dat niet dan zullen ze alsnog duizenden guldens aan proceskosten moeten laten betalen. Dat stelt het Haagse gemeenteraadslid Yvonne Visser (SP) in schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders van Den Haag.

Bewoners van het complex Gasseltestraat in Den Haag hebben zich twee jaar verzet tegen de sloop van 300 goedkope woningen door de Stichting Woningbedrijf, het geprivatiseerde gemeentelijke woningbedrijf van Den Haag.

Nadat de rechter de actievoerders in het ongelijk stelde, vorderde de stichting bijna f. 5000 aan proceskosten bij de bewoners. De sympathiserende Stichting Betaalbare Volkshuisvesting schoot het bedrag voor.

Vervolgens liet het Woningbedrijf per brief weten dat de bewoners het geld terug konden krijgen, als ze hun actie beeindigen en akkoord gaan met het opzeggen van de huur. De Stichting Woningbedrijf Den Haag was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel