nieuws

Friesland: strenger letten op naleving van milieuregels

bouwbreed

Bedrijven en particulieren in het noorden van Friesland ke de komende maanden rekenen op verscherpt toezicht op het illegaal storten en verbranden van afval. Daartoe is in Leeuwarden een milieupo van start gegaan waarin wordt samengewerkt door de politie, vijftien gemeenten, de provincie Friesland, het Waterschap Friesland, Rijkswaterstaat en het openbaar ministerie.

Met het po willen de initiatiefnemers de handhaving van milieuwetten toegankelijker maken voor de politie. De politie in Friesland zal extra tijd uittrekken om gerichte milieucontroles uit te voeren. De betrokken gemeenten zullen bovendien hun beleid op elkaar afstemmen. Het openbaar ministerie heeft een lijst opgesteld met de hoogte van de boetes die overtreders ke verwachten. Deze boetes varieren van – 100 tot – 1000,-.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels