nieuws

Duitsland in trek bij Nederlandse aannemers

bouwbreed

Zeker vijftien Nederlandse bouwbedrijven hebben gereageerd op een advertentie van het Duitse makelaarskantoor AMZ-Immobilien in Moormerland tussen Leer en Emden. Directeur Alfred Zimmer vroeg daarin aannemers voor het bouwen van huizen in Oost-Friesland. Van de vijftien zijn drie grote aannemers overgebleven. Binnen twee weken komt Zimmer naar Nederland om een keus te maken.

AMZ-Immobilien laat huizen bouwen om ze daarna weer te verkopen. “De Duitse aannemers hebben het momenteel smoordruk en de meeste zijn tot zeker 1995 volgeboekt. Het gevolg is dat ze de prijzen opschroeven of dat we niet de aannemer ke krijgen die we willen hebben. Vandaar dat we het nu op de Nederlandse markt zoeken omdat de bedrijven hier over het algemeen goedkoper ke bouwen en direct beschikbaar zijn”, aldus Zimmer.

Zimmer benadrukt dat de zoektocht op de Nederlandse markt niet eenmalig is. “Als het goed bevalt, zijn we zeker van plan om meer zaken te doen met Nederlandse aannemers.” De aannemers, voornamelijk afkomstig uit de grensstreek in Groningen en Drenthe, worden aangenomen voor de ruwbouw.

Reageer op dit artikel