nieuws

Diverse aannemers realiseren rondweg Egmond aan de Hoef

bouwbreed Premium

Maandag wordt er in Egmond aan de Hoef een officieel begin gemaakt met de aanleg van een rondweg. Naast de plaatselijke wethouders geeft gedeputeerde Achterstraat van Noord-Holland acte de presence omdat de weg voor rekening van de provincie wordt aangelegd.

De rondweg moet de oplossing bieden voor de hinder, die de bewoners van een tweetal wegen in het centrum ondervinden van het autoverkeer, dat zich, vooral uit de richting Alkmaar, in lange files een weg zoekt richting Egmond aan Zee en Bakkum/Castricum.

Het werk is verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk deel. Het noordelijk deel , waarin ook een fietstunnel is voorzien en de aanleg van een ontsluitingsweg voor het bedrijventerrein, wordt gerealiseerd door de aannemingsbedrijven Koop Tjuchem BV uit Hoofddorp en de NBM Zaanstad.

Het zuidelijk deel zal worden aangelegd door Ballast Nedam in Alkmaar. De grontmij west in Alkmaar voert de directie. De kosten van het werk bedragen – 6,6 miljoen en komen geheel voor rekening van de provincie Noord-Holland. Die neemt de nieuwe rondweg (N512) straks ook in beheer en onderhoud Het werk dient in mei volgend jaar door de aannemers te worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel