nieuws

Designer 4.1 voorziet in behoefte aan technisch illustreren

bouwbreed Premium

Micrografx BV te Amsterdam heeft een nieuwe versie van haar pakket Designer geintroduceerd, namelijk versie 4.1 TE (Technical Edition). Het biedt de mogelijkheid om illustraties in CAD-programma’s in te voeren en vice versa. Daarmee voorziet het in een behoefte van in het bijzonder architecten en ontwerpers. Designer 4.1 Technical Edition is ook geschikt voor het achteraf presenteren van technische CAD-tekeningen, bijvoorbeeld in rapporten (het programma ondersteunt PostScript).

De nieuwe versie van Designer stelt behoorlijke eisen aan het systeem: een 386-processor met mathematische co-processor, 8 Mb RAM, 30 Mb ruimte op een harde schijf, Windows 3.1 of hoger, Dos 5.0 of hoger, een muis en VGA. Om extra afbeeldingen, lettertypen en de on-line handleiding te ke gebruiken is een CD-Rom speler vereist. Bovendien moet de gebruiker de Engelse taal beheersen, want het programma kent geen Nederlands.

De voorganger van dit programma, Designer 4.0, onderscheidde zich al van de andere tekenprogramma’s in de markt door de zeer nauwkeurige maatvoering, Zo kan men met het programma van een micron naar een kilometer gaan. Desiner 4.1 is nog meer toegesneden op de technische tekenaar die ook een meer commerciele voorstelling van ontwerpen moet ke leveren.

Dimensionering

Daartoe is het pakket voorzien van een dimensioneringshulpmiddel (voor zowel horizontaal, verticaal als diagonaal dimensioneren) en aanvullend 1500 technische symbolen en afbeeldingen op CD-ROM.

Het programma is doorontwikkeld op basis van diepgaand onderzoek op de markt en feedback van gebruikers van versie 4.0. Hieruit kwam naar voren dat ontwerpers ofwel gebruik maken van complexe op CAD gebaseerde ontwerpersgereedschappen, of wel van pakketten die niet specifiek zijn ontworpen om er mee technisch te tekenen. Micrografx claimt dat er grote behoefte bleek te bestaan aan een pakket dat specifiek op technisch illustreren gerichte functies, zoals de integratie van CAD/CAM bestandsformaten en technisch georienteerde clipartafbeeldingen, wat tegelijk ook eenvoudig te gebruiken is. Designer 4.1 voldoet aan al deze eisen.

Met Designerr ke illustraties in CAD-programma’s worden ingevoerd en vice versa.

Reageer op dit artikel