nieuws

De centra vakopleiding bestaan vijftig jaar.

bouwbreed

Sinds de eerste aanzet in september 1944, gegeven door de toenmalige regering in ballingschap, hebben vele duizenden volwassenen in een van de tachtig centra een cursus gevolgd. De komende zes maanden vieren alle centra vakopleiding dit jubileum op hun eigen wijze. Het startsein hiervoor wordt door middel van een landelijke open dag volgende week donderdag 15 september gegeven.

Vijftig jaar centra vakopleiding betekent eveneens een keerpunt in de werkwijze van de voorziening. Stonden de afgelopen vijftig jaar vooral in het teken van de wederopbouw van Nederland, tegenwoordig zijn de centra voorzieningen die vooral doelgericht hun ‘klanten’ aan het werk willen krijgen.

Cobouw sprak hierover met A.P. Tevel, senior produktmanager in Rijswijk en mevrouw drs. G.M. Buwalda, directeur centra vakopleiding in Friesland.

Reageer op dit artikel