nieuws

Bouwvochtproblemen in kaart gebracht

bouwbreed

De Stichting Research Rationalisatie Bouw in Zoetermeer heeft een rapport uitgebracht over de preventie van bouwvochtproblemen. Dit rapport is het resultaat van een onderzoek naar het voorkomen van schade door bouwvocht.

Als onvoldoende rekening wordt gehouden met bouwvocht kan schade optreden aan de afwerking van een ondergrond. Voorbeelden van dergelijke schades zijn het loslaten van linoleum, verkleuring van spuitpleister, doorzakken van plafondplaten en ettringietvorming op het grensvlak van beton en een anhydriet dekvloer.

Het rapport is in de eerste plaats bedoeld als hulp bij de signalering van mogelijke problemen op dit terrein. Daartoe is voor verschillende combinaties van afwerkingen en ondergronden aangegeven welke vochtproblemen er zouden ke spelen. Daarbij worden de factoren genoemd waarbij rekening moet worden gehouden tijdens de werkvoorbereiding en de uitvoering om de problemen te voorkomen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels