nieuws

Bouwbond FNV voert acties langs snelwegen

bouwbreed Premium

De bouw- en houtbond FNV gaat de komende weken acties houden bij autosnelwegen. De bond wil op die manier automobilisten attenderen op hun roekeloze rijgedrag, waardoor de veiligheid van wegwerkers in gevaar komt. Aanleiding vormt de verkeersongevallen waarbij vorige week twee wegwerkers om het leven kwamen.

De vakbond het Zwarte Corps en de bouwbond FNV hebben daarom in brieven aan minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat extra veiligheidsmaatregelen voor wegwerkers geeist. Steeds meer weggebruikers negeren de snelheidsbeperkingen rond wegwerkzaamheden.

De FNV wil onder meer omleidingen bij wegwerkzaamheden, strengere snelheidsbeperkende maatregelen en permanente snelheidscontroles.

Het Zwarte Corps, de vakbond voor onder meer wegwerkers en spoorwegpersoneel, herinnert de minister aan een dit voorjaar gepubliceerd onderzoek van de Arbeidsinspectie naar de veiligheid en arbeidsomstandigheden in de asfaltwegenbouwsector.

De huidige veiligheidssituatie is volgens het rapport volstrekt onvoldoende en de overheid zou dan ook maatregelen moeten nemen. Beide bonden eisen op korte termijn overleg met minister Jorritsma.

Reageer op dit artikel