nieuws

Belgische bezwaren tegen mergelwinning in Maastricht

bouwbreed Premium

De Belgische grensgemeente Riemst vreest dat de winning van kalksteen voor de produktie van cement door en voor de Eerste Nederlandse Cement Industrie (ENCI) in het gebied ‘D’n Observant’ in Maastricht, ernstige gevolgen zal hebben voor het microklimaat en het instorten van galerijen in het Belgische wingebied, het Plateau van Caestert.

‘D’n Observant’ vormt nu een buffer tussen beide winplaatsen St. Pietersberg Maastricht en het Plateau van Caestert.

De Belgen hebben hierover een nota opgesteld die op 18 september aan de orde komt tijdens het overleg met de gemeente Maastricht en de provincies Belgisch en Nederlands Limburg in Luik. Eerder maakte Riemst bezwaar tegen de vergunning die ENCI kreeg om grondwater weg te pompen. Ook hierdoor zou het gangenstelsel onder het Plateau gevaar lopen.

Reageer op dit artikel