nieuws

Atlanta krijgt Jubileumpark

bouwbreed

De organisatoren van de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta hebben toestemming gekregen een jubileumpark aan te leggen, dat een van de attracties van het 100-jarige bestaan van de spelen moet worden.

Zell Miller, de gouverneur van de staat Georgia, verleende de toestemming. Dat gebeurde nadat investeerders zich bereid hadden verklaard de kosten van de aanleg, die worden geschat op bijna – 100 miljoen, te dragen. Het park, oostelijk van het wereldcongrescentrum in Atlanta, krijgt een oppervlakte van 24 hectare. De aanleg wordt in het voorjaar ter hand genomen. In het park zal ook een gebouw verrijzen van de belangrijkste olympische sponsor, het in Atlanta gevestigde Coca Cola, alsmede een multi-functioneel complex met winkels en een hotel (totale kosten – 330 miljoen).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels