nieuws

Wizard maakt kalk in het water onschadelijk

bouwbreed

Hodex heeft de Wizard op de markt gebracht. Dit is een waterbehandelingsapparaat dat werkt op basis van magnetisme, dat kalk onschadelijk maakt. Het maakt hard water zacht. Voorts zijn bij de montage ervan geen ingewikkelde handelingen nodig. Het apparaat laat zich in een handomdraai eenvoudig om de watertoevoerende leiding klemmen. De Wizard vormt een magnetisch veld. Onder invloed daarvan verandert de moleculaire structuur van de kalk in het water, zodra het de Wizard passeert. Zonder het op zichzelf heilzame calcium en magnesium aan te tasten, vormt het apparaat de kristalvormige zout-ionen om in naaldvormige moleculen, aldus Hodex BV te ’s Hertogenbosch. Deze naaldvormige moleculen zetten zich niet meer vast in leidingen, kraanzeefjes, wasmachines en dergelijke.

Het water wordt volgens het bedrijf gegarandeerd zacht. Er komen geen chemicalien aan te pas, waardoor Wizard erg milieuvriendelijk werkt. Het apparaat is reeds geinstalleerd bij enkele bungalowparken, tandartsen en grote bedrijven, die volgens J. van Dijk van Hodex zonder meer enthousiast zijn.

“Vooral tandartsen hebben met hun verfijnde boorapparatuur veel last van kalkrijk water en van kalkaanslag. Met de aansluiting van de Wizard komt daaraan een definitief einde. Wij garanderen de Wizard voor tien jaar”, zo zei hij.

Er zijn meerdere uitvoeringen van afhankelijk van de grootte van de woning of bedrijf dat ervan gebruik maakt.

Wizard magnetische waterbehandelingsapparaat eenvoudig om waterleidingbuis te klemmen.

Reageer op dit artikel